24. BEYPİLİÇ YETİŞTİRİCİ SEMİNERİ BOLUDA YAPILDI

Geri Dön
24. BEYPİLİÇ YETİŞTİRİCİ SEMİNERİ BOLUDA YAPILDI

Beypi A.Ş.’ye bağlı olarak çalışan bine yakın yetiştiricinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Beypi A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sait Koca gerçekleştirdi. Toplantıya katılan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’da bir konuşma yaparak yetiştiricilere seslendi. Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığından Tevfik Fehmi Fırat “Biyogüvenlik” başlaığında bir sunum yaptı. Beypi A.Ş. Beypazarı Bölge Şefi Vet. Hek. Hamdi İlbeyli ise “Doğru Havalandırmanın Performansa Etkileri” konusunda yetiştiricileri bilgilendirdi. Sunumların ardından yetiştiriciler öğrenmek istedikleri soruları yazılı olarak verdiler. Beypi A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Vet. Hek. Nihat Altunal yetiştiricilerin sorularını yanıtladı.
Beypi A.Ş. Genel Müdürü Dr. Sait Koca konuşmasında yetiştiricilere şunlara söyledi:
“Geleneksel hale getirdiğimiz bu toplantıların bir yenisinde daha birlikteyiz. Katılımlarınız her zaman olduğu gibi çok yüksek. Böyle geniş bir yetiştirici kitlesini bir arada görmekten mutluluk duyuyor, katılımlarınız için hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.
 Sektör zor günler geçirdi
Türkiye, dolayısıyla sektör olarak son yıllarda sıkıntı üzerine sıkıntı yaşıyoruz. 2015 yılı sektörümüz açısından çok zor bir yıldı. Kuş gribinden ötürü sektör çok ciddi hasarlar aldı. 2016 yılında yaralar sarılırken 15 Temmuz darbe girişimi geldi, ardından bütün dengeler yeniden bozuldu. 2018 yılının ortalarından itibaren yaşanan ekonomik kriz ise hepimizin bilgisi dahilinde. Dövizler yükseldi. İthal girdi fiyatları dövizlerdeki artıştan ötürü aşırı yükselirken, ne hikmetse yerli girdi fiyatları da aşırı arttı. Bu da ürettiğimiz ürünlerin maliyetlerini aşırı yükseltti. Bu dönemde artan maliyetlerimizi fiyatlarımıza yeteri kadar yansıtmamız ise mümkün olmadı.  
Bu yılın Nisan ayında taşlar yerine oturmaya başlayınca aklımıza ilk siz geldiniz ve sizin gelirlerinizi önemli oranda artıracak kararlar aldık, uygulamaya başladık. Bu gün yine zararına satış yapıyoruz, ancak sizlere para kazandırmayı sürdürüyoruz.
 Yetiştiricilerimizi kazandırmaya devam ediyoruz
Biz, bugüne değin baş tacımız olan siz üreticilerimizi mağdur etmemek ve gelirlerinizi artırmak için yoğun çabalar içerisinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bütün kriz dönemlerinde bile ödemelerinizi bir gün bile aksatmadık, aksatmayacağız.
Üretimimizi kapasitemizi de zorlayarak en üst seviyede sürdürüyoruz.
 Yeni yatırım projeleri
Bu sayede sizlere daha fazla devre hayvan koyma imkanı yaratmaya çalışıyoruz. Yeni yatırım projelerimizi de önümüzdeki yıllarda tamamlamayı planlıyoruz. Saatte 30.000 adet kesim kapasiteli yeni kesimhane projemizi ise önümüzdeki ay temelini atarak başlatacağız.
Türk insanının sağlıklı beslenebilmesinde piliç etinin çok önemli olduğunu biliyoruz. Kırmızı et üretiminin azalması ya da artmaması, kırmızı et fiyatlarının sürekli artması piliç etinin önemini her geçen gün daha da artırıyor. Piliç etini, sağlıklı ve uygun fiyatlı olarak tüketicilere sunmayı sürdürerek talebi her geçen gün daha da artıracağımızı biliyor, yatırımlarımızı da buna göre planlıyoruz.
Piliç eti üretimini artırırken; siz üreticilerin yeni kümes yatırımları yapmaları ya da mevcut kümeslerini büyüterek ilave kapasite yaratmaları da bir zorunluluk olarak ortaya çıkıyor. Ben sektörün önünün açık olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyor ve kümes yatırımlarınızın sizlere kısa zamanda geri döneceğini belirtmek istiyorum.
 Sektör büyüyor
Piliç eti sektörü devamlı büyüyen bir sektördür. 1995 yılında 313.000 ton olan piliç eti üretimi 2018 yılında 2.186.000 tona çıkmıştır. Sektör 1995 yılına göre % 598 büyümüştür. Beypiliç olarak bizim büyümemiz ise Türkiye üretimine göre çok daha yüksek olmuştur. 1995 yılına göre Beypiliç’in üretimi % 1413 artış göstermiştir.
Gerçekleşen üretim artışında; canlı hayvan sayısındaki artış kadar, sizlerin bakım koşullarını iyileştirmeniz sonucu sağladığınız canlı ağırlık artışları ve ölümlerdeki azalmalar da önemli rol oynamıştır. Konu ile ilgili hassasiyetinizi her geçen gün daha da artırarak sürdüreceğinizi biliyoruz.
 Biyogüvenlik kurallarına uyun
Bugüne kadar olduğu gibi; Tarım İl Müdürlüğü elemanları tarafından söylenenleri eksiksiz yerine getirin, Veteriner Hekimlerinizin dediklerini yapın, sözlerinden dışarı çıkmayın. Biyogüvenlik konusunda hassas ve titiz davranmadığınız, kurallara uymadığınız sürece Beypiliç ailesi dışında kalacağınız gerçeğini ise unutmayın.
 Günlük 1.5 milyon/adet sofralık yumurta üretimi
Sofralık yumurta üretimimiz başladı,  birinci etap olan bu yatırım ile günde bir buçuk milyon yumurta üretmeye başladık. Önümüzdeki yıllarda yapacağımız yatırımlarla sofralık yumurtada da pazar payımızı daha artırmayı hedefliyoruz.
Bolu Merkez’de yatırımına başladığımız yumurta tasnif ve depolama tesisimizin tamamlanmasının ardından, sofralık yumurta üretiminde de sözleşmeli yetiştiricilik modelini uygulamaya almayı planlıyoruz.
Yıllar içerisinde “191 ortak, 3.172 çalışan, 875 yetiştirici, 65 bayi ve binlerce taşeron”dan oluşan bir aile yarattık. Bu aileyi dağıtmamak, parçalamamak için her türlü fedakarlığı gösteriyoruz. Gelecek yıllarda yeni yatırımlarla birlikte ailemizin çok daha büyüyeceğini gururla söyleyebilirim.
 Beypiliç’in ana ilkesi kaliteli üretim
Sağlıklı üretim için gerekli hijyen kurallarını her aşamada uygulamayı sürdürüyoruz. Beypiliç’in ana ilkesi kaliteli üretim. Bu konuda hiçbir zaman taviz vermedik. Tesislerimizde kaliteli üretim için her türlü alt yapı mevcut.
Kaliteli üretimi sağlayabilmek için Dünya’da var olan her türlü kalite belgesine sahibiz ve en iyi şekilde uyguluyoruz. Şu anda mevcut kalite belgelerimiz:
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi
FSSC 22000:2011 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi (HACCP)
BRC Global Standardı Belgesi
IFS Uluslararası Gıda Standardı Belgesi
ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi
ISO 10002:2004 Müşteri Şikayet Yönetim Sistemi Belgesi
OHSAS 18001:2007 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi
ISO/IEC 27001:2013 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi
TSE Türk Standardlarına Uygunluk Belgeleri
TSE Helal Gıda Uygunluk Belgesi
Eurocert Helal Gıda Uygunluk Belgesi
  İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası
Geçtiğimiz yıllarda hep birlikte bir ilki daha gerçekleştirdik. Bütün kümeslerimize “İyi Tarım Uygulamaları Sertifikası” aldık. Bu birlikte yarattığımız bir ayrıcalık.  Bu konudaki hassasiyetinize de ayrıca teşekkür ediyorum.
Sağlıklı hayvan yetiştirme konusundaki çabalarınız ve aldığınız olumlu sonuçlar bizleri çok mutlu ediyor ve Beypiliç ailesinin itibarını yükseltiyor. Antibiyotik kullanımını en aza indirerek üretim yapma konusundaki hedeflerimiz var. Bu hedefimize ulaşmada için sizlerin desteği çok önemli. Veteriner Hekimlerinizin tavsiyeleri dışında kesinlikle ilaç kullanmayınız. Aksi durumda yaptırımlarımızın çok ağır olacağını tekrar hatırlatmak isterim.
Her yıl aralıksız sürdürdüğümüz ve bu yıl 24. sünü gerçekleştirdiğimiz bu seminerde; Tarım ve Orman Bakanlığı Hayvan Sağlığı ve Karantina Daire Başkanlığından Veteriner Hekim Tevfik Fehmi FIRAT “Ticari Etlik ve Yumurtacı Kanatlı İşletmelerinin Biyogüvenlik Talimatı” konulu, şirketimiz Beypazarı Bölge Şefi, Veteriner Hekim Hamdi İLBEYİ ise “Doğru Havalandırmanın Performansa Etkisi” konulu birer sunum yapacaklardır.
Sunumların ardından siz üreticilerimize her toplantımızda olduğu gibi ödül ve sertifikalar verilecektir. Bu toplantıda vereceğimiz ödül ve sertifika sayısı 438 dir.

Dergiyi Görmek İçin Tıkla
Haber ve dergilerin içeriklerini görebilmek için