O AKIMA TÜRKİYE’DEN İLK KATILAN FİRMA

Geri Dön
O AKIMA TÜRKİYE’DEN İLK KATILAN FİRMA

Türkiye’de ilk defa bir firma korona virüs ile mücadele kapsamında toplumsal mesafeye dikkat çekebilmek için firma ismini ikiye ayırıp, geçici süreliğine marka isminde düzenleme yaptığını duyurdu

Dünyada birkaç yabancı firmanın başlattığı akıma Türkiye’den de katılan ilk yerli firma HasTavuk oldu. Firma, korona virüs ( Kovid-19) ile ilgili halkın alacağı önlemlere dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak adına 48 yıllık logosunu süreli olarak ikiye bölerek "Has  Tavuk" olarak değiştirdi. 

Kovid-19 ile mücadelede mesafenin önemini logolarını bölerek gösterdiklerini belirten firmanın Halkla İlişkiler Müdürü Bircan Özkan, "Bir araya gelmenin, toplu alanlarda bulunmanın riskini, sevdiklerimizi ve sağlığımızı korumak için evde kalmanın, sosyal mesafeyi korumanın önemine dikkat çekmeyi amaçladık. Bunun için de logomuzu tüm sosyal medya hesaplarımızda ikiye ayırdık. Mesafe konusunda gerekli bilincin oluşması için sadece devletin değil, biz özel sektör firmalarının da ışık tutuyor olması, desteklemesi önemli. Bu mücadele bizim mücadelemiz. Birlik olursak, destek olursak üstesinden geliriz. Yurdumuzun her noktasında gece gündüz çalışan sağlıkçılarımıza, sınırlarda vatanın bütünlüğünü koruyan askerlerimize, halkımızı doğru yönlendiren, bilgilendiren, güvenilir ve tarafsız haber yapan tüm medya kuruluşlarına, destek veren herkese teşekkür ediyor ve alkışlıyoruz" dedi.

 Halkımız evde kalsın, sağlıklı olsun diye biz üretiyoruz.

Korona virüs sürecinde toplumsal mesafeye dikkat çekmek için daha önce 48 yıllık marka ismini ayıran Has  Tavuk firması, korona virüs ile mücadele sürecinde eleman çıkarmak yerine personel artırımına giderek bir kez daha farkını konuşturdu. 

Toplumsal mesafeye dikkat çekmek için 48 yıllık marka ismini süreli olarak ikiye ayıran Has  Tavuk,  iş dünyasında birçok firmanın personel çıkarımını konuştuğu şu günlerde istihdamı arttırarak farkını bir kez daha konuşturdu.

  "Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) insan hayatının yanında bedensel ve ruhsal sağlığı da ciddi derecede etkilediği bir gerçektir. İnsanların bu süreçte tek düşündüğü temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek ve sağlıklı kalabilmektir" diyen Has Tavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir"Temel ihtiyaç denildiğinde ilk akla gelen beslenmedir. İnsanoğlunun hayatının devamlılığı, bedensel ve zihinsel sağlık için hayvansal protein ihtiyacı, beslenmede önem taşır. Halkımız, ülkemiz, beslensin, sağlıklı olsun, evde kalsın diye biz çalışmak ve üretmek zorundayız. İçinde bulunduğumuz bu zorlu günlerde salgın hastalık sebebiyle şirketler bir bir kapanırken, personel çıkarırken, Has Tavuk olarak personel sayısını arttırdık" diye konuştu.

Türkiye´de hayvansal protein tavuk eti üretimini belli başlı 12 firmanın karşıladığına dikkat çeken Aydemir, "Tavukçuluk sektöründe günlük yaklaşık 8-10 milyon kilo tavuk eti üretimi yapan bu 12 firmanın, ülkemizin gıda ihtiyacını ve protein ihtiyacını karşılaması ve üretmesi zaruridir.  Gerek firmamızda gerekse sektörde ki diğer firmalarda çalışan iş gücü genellikle kırsaldan gelmekte ve  teknoloji ile beraber kalabalık bir iş gücüyle çalışma mevcuttur. Şu dönemde halkın sağlığı ve gıda temini için üretmek bizim gibi firmaların en büyük sorumluluğudur. Hükumetin yayınladığı sosyal mesafenin korunması, esnek çalışma saatleri, çalışma koşulları dahilinde, var olan hijyen tedbirlerine ilave alınan önlemlerle, daha fazla personel çalıştırarak, üzerimizde ki sorumluluk yükünü de bilerek üretim yapıyoruz" dedi.

Firmaların personel çıkardığı, üretimini durdurduğu şu günlerde Has Tavuk olarak Mart ayında 2022 olan personel sayısını Mart ayı sonu itibariyle 2178’e çıkardık diyen Aydemir, "20 günlük süreçte 156 personel alımı gerçekleştirdik. Bu zor günlerde yerli ve milli bir marka olarak, üretmeye devam ediyoruz. Personel çıkarmadan hatta personel alarak stratejik bir sektörde üzerimize düşeni yapmak, istihdama, ekonomiye ve ülkenin geleceğine katkı sağlamak için çalışıyor ve bunu yapmaktan gurur duyuyoruz" diye konuştu

 

Haber ve dergilerin içeriklerini görebilmek için